Home Generatoare trifazate
Generatoare trifazate
Generatoare trifazate PDF Imprimare Email
Generatoare trifazate
Scris de marinela21   
Miercuri, 27 Iulie 2011 14:21
Generatoare trifazate au o istorie lunga si interesanta. Acestea au fost inventate cu doar cateva decade dupa ce electricitatea a fost folosita si controlata pentru prima data de Faraday in anii 1820. Din acel moment pana la jumatatea anilor 1900, schimbarea de la curentul direct la curentul alternativ s-a facut cu ajutorul generatoare trifazate. La inceput, aceste convertoare utilizau un sincron sau un motor de inductie conectat la un generator. Ulterior, s-a facut legatura intre doua elemente in asa fel incat sa poata fi produs curent direct.

Acest nou mod de functionare al acestor generatoare trifazate s-a dovedit satisfacator, insa principiul de baza a fost perfectionat in continuare de ingineri. In noile modele, generatorul si motorul au fost combinate intr-o singura piesa. La un capat al acestor generatoare curent au fost asezate inele colectoare, iar la celalalt capat un comutator, astfel incat curentul alternativ intra si iesea curent direct.

La inceputul anilor 1900, aceste generatoare trifazate aveau in componenta lor tuburi cu vid sau cu gaz, care au fost adaptate si utilizate ca intrerupatoare pentru circuitele sistemului. Generatoarele rotative ale acestor generatoare trifazate erau numite seturi M-G si aveau un rol de baza in ceea ce priveste buna functionare. Curentul direct era produs de aceste generatoare trifazate independent de curentul alternativ.

Aceste generatoare trifazate iti asigura necesarul de curent electric de care ai nevoie, in doua situatii specifice: atunci cand reteaua principala de furnizare a energiei electrice are probleme sau atunci cand vrei sa iti produci singur curentul electric necesar pentru diversele aparate pe care le ai in casa sau pe langa casa si care au nevoie de alimentare cu electricitate. In cele mai multe cazuri, aceste generatoare electrice sunt pastrate ca rezerva in cazul in care apare o situatie neprevazuta in urma careia raman fara energie electrica.

Insa multe persoane inteleg si potentialul acestor generatoare trifazate in ceea ce priveste posibilitatea de a avea energie electrica oricand si oriunde, in special daca este vorba de generatoare mobile. Facturile vor scadea simtitor, deoarece aceste generatoare trifazate iti vor asigura necesarul de electricitate in mod gratuit.

 


Sondaje

Credeti ca ar trebui toate spitalele sa detina un generator de curent?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com