Home Generatoare eoliene
Generatoare eoliene
Generatoare eoliene PDF Imprimare Email
Generatoare eoliene
Scris de marinela21   
Marţi, 26 Iulie 2011 14:24
Aparatele care pot produce energie electrica datorita fortei vantului se numesc generatoare eoliene. Exista diverse modalitati de a folosi vantul pentru producerea diferitelor tipuri de energie. Vantul reprezinta una dintre cele mai vechi tipuri de sursa de combustibil alternativ folosit de oameni, cea mai cunoscuta utilizare a sa fiind morile de vant. Acum insa, vantul este folosit si pentru producerea de curent electric cu ajutorul acestor generatoare eoliene.

Puterea vantului este o sursa de energie nepoluanta si regeneranta, lucru care face din ea o parte a viitorului. In 2008, s-a stabilit ca 1% din energia intregului glob provine de la energia vantului, iar procentul este in crestere, in conditiile in care tot mai multe companii si domenii investesc in aceasta sursa de energie. Aceste generatoare eoliene reprezinta o dovada a faptului ca energia data de vant este din ce in ce mai apreciata si mai valorificata.

Aceste generatoare eoliene sunt preferate celor pe baza de combustibili fosili, care dau dovada de eficienta, insa care polueaza masiv. Atunci cand folosesti generatoare eoliene, ai parte de energie electrica gratuit, deoarece nu trebuie sa platesti nici pentru sursa de energie folosita si nici pentru cea obtinuta. Ai parte de o independenta financiara deosebita, care te ajuta sa economisesti bani pe termen lung, mai ales in conditiile in care in lipsa unor generatoare eoliene, depinzi de un furnizor de electricitate care impune preturi mari.

Puterea vantului, valorificata si de aceste generatoare eoliene, poate asigura electricitatea unui intreg oras, atat timp cat sunt instalate mai multe turbine, de multe ori adunate in cadrul unei centrale eoliene. Pentru rezultate bune, trebuie cautate zonele in camp deschis, unde puterea vantului este mare, astfel incat aceasta sursa de energie sa fie captata la capacitate maxima.

Asadar, daca vrei sa iti reduci facturile la curent electric, poti folosi generatoare eoliene, care sa iti ofere aceasta sursa de energie in mod gratuit. Aceste generatoare eoliene sunt chiar preferate acelor generatoare curent care functioneaza pe baza de hidroenergie, deoarece necesitatea construirii de sisteme care sa prelucreze energia data de curgerea apelor poate afecta mediul inconjurator. In cazul vantului insa, nu se produce nici un fel de poluare.

 


Sondaje

Credeti ca ar trebui toate spitalele sa detina un generator de curent?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com